شرکت حمل و نقل بین المللی چه وظایفی دارد؟

شرکت حمل و نقل بین المللی چه وظایفی دارد؟

شرکت حمل و نقل بین المللی چه وظایفی دارد؟

شرکت حمل و نقل بین المللی شرکتی است که وظیفه نقل و انتقال بارها و محموله ها را بین کشورهای مختلف با دریافت مجوزهای مربوطه بر عهده دارد. این شرکت ها همچنین با صدور بارنامه، خدمات انتقال مالکیت کالا را انجام می دهند. همچنین نام های دیگری به یک شرکت حمل و نقل بین المللی بر اساس نوع فعالیتی که در زمینه حمل و نقل کالا انجام می دهد، اختصاص یافته است از جمله این اسامی شرکت کریر و شرکت فورواردر می باشند که هر یک نوع خاصی از خدمات را در حمل و نقل بین المللی کالا ارائه می دهند.

از آنجا که فعالیت این شرکت ها نقش مهمی در تجارت بین المللی ایفا می کند، در این مقاله به شرح وظایف یک شرکت حمل و نقل بین المللی و دیگر نکات پیرامون آن می پردازیم.

همانطور که اشاره کردیم انواعی از شرکت های فعال در بخش حمل و نقل بین المللی وجود دارند مانند شرکت های کریر و فورواردر. مدیریت این شرکت های حمل و نقل بین المللی خصوصی است و همین امر سبب شده تا پرسنل توانا و متخصصی به کار گرفته شوند و امکان رشد و پیشرفت داشته باشند که در ارتقا سطح شرکت تمام تلاش خود را به کار می گیرند.


قسمت های مختلف یک شرکت حمل و نقل بین المللی و وظایف هر کدام
مدیریت: وظیفه این قسمت پاسخگویی به تماس ها و شکایات سازمان های مربوطه است. از وظایف اصلی این قسمت تلاش برای پیشبرد اهداف شرکت و توسعه فعالیت آن می باشد.

ترافیک-واردات: وظیفه این قسمت رسیدگی و نظارت بر تمامی کالاهای وارداتی است و بایستی خدمات قابل قبولی به واردکنندگان ارائه دهد.

ترافیک-صادرات: وظیفه این بخش ارائه خدمات به صادرکنندگان به منظور بارگیری محموله های صادراتی و صدور اسناد مربوطه است.

امور مالی: این قسمت وظیفه انجام امور تسویه حساب با مشتریان را بر عهده دارد. علاوه بر این بایستی هزینه های شعب و نمایندگی های شرکت را نیز کنترل نماید. همه این وظایف بایستی تحت نظر مدیریت صورت گیرد.

بازاریابی و فروش: از این قسمت به عنوان قلب هر سازمانی یاد می شود چرا که اگر به صورت موثر و مفید فعالیت کند منجر به درآمدزایی بیشتر یک شرکت حمل و نقل بین المللی می شود. شرکت های کوچک در زمینه حمل و نقل بین المللی می توانند با سرمایه گذاری بر روی این قسمت مسیر موفقیت خود را هموار کنند.

امور اداری و اجرایی: همانطور که مشخص است وظیفه این قسمت انجام امور خارجی شرکت حمل و نقل بین المللی از جمله اموری مانند بارگیری و تخلیه کالاها در گمرک، اخذ مجوزها و اسناد و مدارک مربوطه از سازمان های مختلف برای رانندگان، اخذ ترخیصیه و قبض انبار برای کالاهای وارداتی و اخذ بارنامه برای کالاهای صادراتی از شرکت کشتیرانی، انجام امور بانکی و غیره.


انواع شرکت حمل و نقل بین المللی
شرکت های کریر یکی از انواع شرکت های حمل و نقل بین المللی هستند. این شرکت ها که زیر مجموعه شرکت های حمل و نقل بین المللی می باشند، در زمینه جابجایی کالاها از طریق زمینی فعالیت می کنند. وسایل نقلیه مورد استفاده برای حمل و نقل توسط این شرکت ها شامل وسایل نقلیه شخصی و یا اجاره ای است که به صورت قراردادی اجاره می شوند.


وظایف شرکت حمل و نقل بین المللی کریر چیست؟
از جمله وظایف شرکت های کریر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

صدور راهنامه و عقد قرارداد حمل
فراهم کردن مدارک و اسناد مورد نیاز برای سفر
ارائه ضمانتنامه های مورد نیاز به سازمان های مربوطه برای اخذ اسناد و مدارک ضروری
تحویل کالا از فورواردر
کنترل و نظارت بر فرایند بارگیری کامیون و تطبیق محموله ارسالی با محموله اظهار شده در اسناد حمل
ارائه مدارک مورد نیاز گمرک در مبدا و مقصد
ارائه بارنامه
تعیین مسیر و مدت زمان حمل کالا
تحویل محموله به گیرنده در مقصد مشخص شده
امضای اسناد مربوط به کسر و اضافه و نیر آسیب دیدگی کالا


اما چه چیزی نشان دهنده میزان توانایی یک شرکت کریر در انجام خدمات حمل و نقل بین المللی است؟ تعداد وسایل نقلیه فعال و در دسترس و نیز تعداد پرسنل با تجربه و حرفه ای و البته ظرفیت مالی بالا، تعیین کننده میزان توانایی یک شرکت کریر در انتقال موفق و به صرفه کالاهاست.


نوع دیگر شرکت های زیر مجموعه شرکت های حمل و نقل بین المللی، شرکت های فورواردر هستند. شرکت های فورواردر در مقایسه با انواع دیگر شرکت های حمل و نقل بسیار بزرگتر هستند و جایگاه ویژه تری به علت برخورداری از پرسنل و اساتید با تجربه و متخصص و همچنین دفتر مرکزی مجهز و بزرگ دارند. شرکت های فورواردر می توانند از انواع سرویس های راه آهن، کریر های زمینی و شرکت های کشتیرانی به منظور جابجایی محموله ها استفاده کنند.


وظایف شرکت حمل و نقل بین المللی فورواردر چیست؟ از جمله وظایف شرکت های فورواردر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

صدور پروفرمای حمل
عقد قرارداد حمل با صاحب محموله یا کالا
صدور بارنامه
جمع آوری کالا با توجه به تقاضای صاحب کالا و قرارداد حمل
انبار کردن کالا با توجه به قرارداد حمل و تقاضای صاحب بار
بسته بندی کالا با توجه به خواست صاحب بار و قرارداد موجود
بیمه باربری با توجه به تقاضای صاحب کالا و قرارداد مربوطه
انجام مراحل ترخیص کالا در گمرک مبدا
انعقاد قرارداد با سازمان های مختلف و دریافت راهنامه و بارنامه زمینی، هوایی و دریایی
اخذ ترخیصیه از نماینده خطوط حمل هوایی و دریایی
دریافت صورتجلسه کسر و اضافه و آسیب دیدگی کالا
تسویه حساب با طرفین مربوطه
اعلام ورود بار به گیرنده


عوامل تعیین کننده توانایی یک شرکت فورواردر در انجام وظایف خود عبارتند از: تعداد کارکنان حرفه ای و با تجربه، بزرگی دفتر مرکزی، برخورداری از شعب کارآمد، ارائه خدمات پاسخگویی به موقع به مشتریان و شرکت های حمل و نقل دیگر، بهره مندی از نمایندگی های بزرگ و معتبر در قسمت های مختلف جهان (به خصوص در کشورهایی که در حال تجارت با ایران هستند)، قدرت مالی بالا جهت انجام امور حمل و نقل، برخورداری از کارمندان مجرب در شعب واقع در بنادر و مرزهای فعال و ارتباط موثر با شرکت های هواپیمایی، کشتیرانی، بازرگانی و راه و ترابری.

در ایران شرکت های تحت عنوان کریر- فورواردر خدمات کامل تری در زمینه حمل و نقل بین المللی کالا ارائه می دهند.


تفاوت شرکت های حمل و نقل بین المللی کریر و فورواردر چیست؟
تفاوت این دو شرکت حمل و نقل بین المللی در این است که شرکت فورواردر برخلاف شرکت کریر می تواند از انواع روش های حمل و نقل (زمینی، ریلی، دریایی و غیره) به منظور جابجایی کالا استفاده کند.

لازم به ذکر است که افراد به منظور تاسیس یک شرکت حمل و نقل بین المللی بایستی در آزمون هایی شرکت کرده و پس از موفقیت در این آزمون ها و اخذ مجوز های مورد نیاز از سازمان های مربوطه می توانند اقدام به تاسیس شرکت نمایند.


در این مطلب به معرفی انواع شرکت های حمل و نقل بین المللی پرداختیم و وظایف هر کدام را شرح دادیم تا شما را با این بخش مهم از حمل و نقل بین المللی آشنا کنیم.

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر حمل و نقل و واردات کالا میتوانید با مشاورین ما در شرکت حمل و نقل بین المللی بازرگانی رعدی در تماس باشید.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.